top of page

Marketing op locatie bij Solico Engineering

Bijgewerkt op: 15 mei 2020

Solico is binnen de BeNeLux marktleider op het gebied van composiet engineering & productie. Sinds 1989 levert Solico composietoplossingen aan prominente opdrachtgevers in uiteenlopende branches zoals architectuur, maritiem, defensie en automotive. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de gevel van het 'Stedelijk Museum van Amsterdam', onderdelen van 'De Vliegende Hollander' achtbaan in pretpark 'de Efteling' of een nieuwe RHIB voor het Ministerie van Defensie. Sinds mei 2019 werk ik één dag per week op het kantoor van Solico waar ik een collega ben van een team gedreven engineers. Samen met Solico collega Coen Meerbach heb ik de volgende marketingresultaten succesvol gerealiseerd:

  • Marketingstrategie bepalen

  • Ontwerp, copy en realisatie van de website (EN)

  • Ontwerp en realisatie powerpoint

  • Ondersteuning organisatie netwerkevenement

  • Recruitment van twee nieuwe engineers (social advertising / Indeed)

  • Projectmanagement van de nieuwe beursstand

  • Ontwerp en realisatie relatiegeschenken

  • Wekelijks blog over klantcases (EN)

Solico bevindt zich in een B2B omgeving en vooral in deze branche is netwerken is de belangrijkste bron van acquisitie. Marketing biedt ondersteuning door online en offline aanwezigheid te creëren met als doel naamsbekendheid te verbeteren en de doelgroep te informeren over de verschillende diensten van Solico. 


Review van Solico over Cloud 9


Jeanette heeft ons bijgestaan in onze marketing plannen, en daarbij onze organisatie enorm ontlast. Daarbij is de website vernieuwd, social media kanalen in leven gebracht, een fantastische stand gebouwd en vele andere dingen opgetuigd.

Wat enorm prettig ervaren is, is dat Jeanette erg zelfstandig is en veel geregeld kan krijgen, waardoor het weinig support en ondersteuning behoeft en het team het meest ontlast werd.

Coen Meerbach, Business Unit Manager60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page