top of page

Facebook hack: In drie stappen meer organisch bereik

Bijgewerkt op: 7 mei 2020

Je doet je best om een mooie post te maken en vervolgens krijg je drie likes, waarvan één van je moeder. Herkenbaar? Dat is niet zo gek, het algoritme van Facebook laat jouw bericht maar aan een vrij kleine groep zien, gemiddeld zo'n 3% van je volgers. Dat zijn degenen die de meeste interactie met jouw pagina hebben. Als zij enthousiast reageren op jouw bericht, ziet Facebook dit als waardevol en laat de post ook aan anderen zien. Deze werking kun je een beetje helpen. Met de volgende drie stappen scoor jij punten bij het algoritme van Facebook en krijg je meer bereik met jouw berichten.


Het algoritme kun je een beetje sturen door een Facebook instelling aan te passen. Onlangs heb ik een optie ontdekt waarmee je meer organisch bereik kunt behalen met je Facebookpagina, deze ga ik nu met jou delen.


Stap 1: Klik op “instellingen” en klik vervolgens op “Doelgroep voor nieuwsoverzicht en zichtbaarheid van berichten” en zet het vinkje aan.


Stap 2: Vanaf nu heb je zowaar doelgroep opties tijdens het plaatsen van een bericht, probeer het maar. Plaats een bericht zoals je normaal doet en klik op “Nieuwsoverzichtdoelgroep”.Stap 3: Nu zie je een pop-up waar je interesses, leeftijd, locatie en taal in kunt stellen voor jouw specifieke doelgroep. Als je nog niet zo veel volgers hebt, raad ik je aan niet te enthousiast aan de slag te gaan met de opties. Des te meer jij instelt, des te kleiner de doelgroep wordt en dan hou je alsnog maar 3% over ;-).


Bedenk vooraf goed waar jouw bericht over gaat en welke doelgroep daar sneller op zal reageren. Heb je een fysieke winkel waarbij je mannen en dameskleding verkoopt en gaat jouw post over vrouwensokken? Dan kun je dit eenvoudig aangeven via onderstaand formulier. Target bijvoorbeeld op vrouwen met interesse in fashion (interesse) in de omgeving van jouw winkel (locatie).Et voilá, door je doelgroep te verkleinen en kwalitatiever te maken, beloont Facebook jou met meer bereik. Verwacht geen wonderen, elke extra like is mooi meegenomen, het zal zeker helpen. Zeker wanneer je punten wilt scoren bij het algoritme van Facebook.


Succes!

100 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page