top of page

PCK: Van marketingstrategie tot leadgeneratie

“Met meer dan 30 jaar ervaring met industriële stofafzuiging in de branches houtbewerking en kunststofverwerking, weten we dat geen klant hetzelfde is. PCK biedt daarom unieke maatwerk trajecten welke tegemoet komen aan de behoeften van elke klant. Sinds 2017 behoort PCK tot de groep van Amotec stofafzuigingen. Samen bedienen PCK en Amotec de markten in Nederland en België. Met deze samenwerking voegen we 20 jaar ervaring, klantgerichte service en kennis toe. PCK verzorgt de totaaloplossing voor elk vraagstuk rondom industriële stofafzuiging; van engineering tot installatie en onderhoud. Zo blijven we flexibel voor elke wens.” Zo luidt de welkomsttekst op de website van PCK, geschreven door Cloud 9.


Toen PCK bij me aanklopte voor een marketingsessie, was de naamsbekendheid erg laag. Jarenlang werkte PCK met machinehandelaren en in die tijd waren er veel installaties verkocht. Echter wist bijna geen enkele opdrachtgever dat deze afkomstig waren van PCK. Samen maakten we een marketingplan om PCK weer op de kaart te zetten. Ook de corporate branding heeft een nieuwe look gekregen dat aansluit bij het moederbedrijf Amotec.

De volgende onderdelen zijn aangepakt:

  • Nieuwe huisstijl

  • Nieuwe visitekaartjes, flyer, brochure en machinestickers

  • Nieuwe website incl. webteksten

  • Leadgeneratie campagne bestaande uit een uitgebreide funnel. Deze bevat o.a een giveaway (poster) en een webinar. Tijdens een social media campagne zijn er 128 posters gedownload en 67 aanmeldingen* voor het webinar gegenereerd.

*De resultaten van de aanmeldingen voor webinar vond de klant verrassend. Deze branche bestaat uit mensen met een hands-on mentaliteit en zij zitten niet graag achter de computer. Met behulp van een creatieve inzet van voornamelijk Facebook advertenties zijn de resultaten boven verwachting.

De review van PCK over Cloud 9


Professioneel en doelgericht.

De samenwerking met Cloud 9 is erg prettig verlopen. Jeanette weet waar ze over praat en is erg enthousiast. Behalve haar kijk op grafische zaken heeft ze ons ook geholpen met lead generatie online, onder ander via social media. Met succes wel te verstaan.

www.pckbv.eu
76 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page